O tem sem že veliko pisal. Vsak človek je v življenju dobil vsaj en udarec v glavo. To se dogaja pri padcih, športu, prometnih nesrečah, itd.

Navečja nevarnost vseh teh udarcev so posledice v obliki glavobolov, vrtoglavice, zmanjšanja spomina, zmanjšanja sposobnosti koncentracije, bolečine v hrbtenici ter psihični simptomi kot so nihanje razpoloženja, razdražljivost, utrujenost.

V prvi fazi pomaga uradna medicina in sicer reši življenje (v hudih primerih). Potem pa ima glavno vlogo alternativna medicina, kajti za vse zgoraj navedene posledice obstajajo zelo učinkovite metode.

Osnovni cilj zdravljenja:
1. V kolikor je prišlo pri udarcu v glavo do premikov kosti lobanje, hrbtenice ali
notranjih organov je osnovna metoda osteopatija.
2. Vsi udarci sprožijo motnje v delovanju in spremembe v mikrocirkulaciji notranjih organov. Tukaj pridejo v poštev homeopatija in spagiriki.
3. Za psihične težave zelo dobro pomaga francoska akupunktura (na ušesu), s pomočjo katere se da natančno vplivati na konkretna žarišča v možganih. V tako zdravljenje pa mora biti obvezno vključenih še nekaj drugih metod zdravljenja.

In seveda, na vsak način mora biti na začetku diagnostika, s katero je potrebno ugotoviti, kje so nastali po poškodbi skriti problemi in v kakšnem stanju je organ.

Navajam primera:

1.
Moški, star 35 let, računalničar:
Doživel je prometno nesrečo, dva tedna je bil v nezavesti. Rešili so ga, vendar pa je delno izgubil vid. Zdravljenje je bilo v obliki osteopatije in organ zdravil (za regeneracijo vidnega živca), izboljšanje je bilo za 30 %.

2.
Ženska, stara 40 let, prodajalka:
Pri prometni nesreči se je avto preobrnil.
Po udarcih v glavo in telo so se razvile naslednje posledice: desne roke ni mogla dvigniti, delno je izgubila sluh, spomin se ji je močno poslabšal, pričenjala so jo boleti ledvica.
Terapija:
Homeopatija za ledvica in sluh, osteopatija za desno roko.
Učinek:
Ledvica so jo prenehala boleti, sluh se ji je izboljšal, roko lahko dvigne brez bolečin

Mag.sc. Sergej Kajumov, dr.med., D.O.