V mojo ordinacijo prihaja veliko pacientov, ki imajo alergije. Predhodno so se že zdravili pri različnih zdravnikih, v zdravstvenih centrih i.t.d. Pripovedujejo mi veliko zgodb, od veselih, poučnih, do povsem komičnih.
Zdravili so se na različne načine – z bioresonančno terapijo, glino, bioenergijo, različnimi bio-dodatki, raznoraznimi zelo »pametnimi« aparati, ki jih postavljajo na glavo, roke, noge in kdove kam še. Nekateri si dajejo celo lonček z zeljem na glavo.

Odkod izhaja vse to ? Načelno zaradi absolutnega nezaupanja v uradno medicino in zaradi nepoznavanja metod v alternativni medicini, ki zares zdravijo.
Mnenja sem, da je skrajni čas, da na kratko opišem, katere sodobne metode zdravijo alergije. Vse metode sem v svoji 25-letni praksi preizkusil in natančno poznam njihov učinek. V alternativni medicini je pravilo, da zdravljenje traja 3 – 4 mesece. Tri do štiri leta človek nima nobenih težav, ni potrebno jemati nobenih zdravil, diete niso potrebne, kar pomeni, da lahko živi normalno življenje. Omenjene številke so pokazatelji za pravilno zdravljenje.

Da bi bilo čimbolj jasno, bom začel z mehanizmom alergije. Predstava o vzrokih alergije v alternativni medicini in uradni medicini se zelo razlikujeta. Za izkušene klinične zdravnike je že dolgo dokaj jasno, da je sam pojem »alergija« zelo sumljiv, kar dokazujejo alergološki testi. Pacienti pridejo k meni s testi, s katerimi je ugotovljeno, da so alergični na 20 – 30 alergenov. Ustrezno temu ne smejo jesti cele vrste živil, tako da nekateri skoraj ne vedo več, kaj sploh še lahko jedo.

Navedel bom samo dva primera iz moje prakse, obakrat je bil ugotovljen isti alergen:
1. Pacient iz Celja.
Alergološki testi so pokazali alergijo na mačjo dlako. Doma ima dve mački, ki celo spita na njegovi postelji. Ko poboža mačko nima nobene reakcije, niti srbenja, ne dušenja itd. Vprašal me je, kako je to mogoče ?
2. Pacient iz Nove Gorice
Alergijski testi niso ničesar pokazali, vendar pa, ko je v stiku z mačko, ga začnejo srbeti oči, nos in pojavi se mu dušenje. Torej, dejansko ima alergijo na mačjo dlako.

Kaj iz tega sledi ? Kot zdravnik zelo dvomim v pokazatelje alergijskih testov. Dejstvo je, da je že zdavnaj postalo jasno, da se alergija izkazuje kot simptomi bolanih organov, ki jih je potrebno zdraviti. Po zdravljenju bodo tudi alergijski simptomi izginili. To idejo je težko razumeti in zaradi lažjega razumevanja bom uporabljal termin alergija.

Vzroki za alergijo:
1. Dednost
Tu je jasno, da so imeli sorodniki alergijo. Vpliv dednosti je posebno viden pri otrocih.
2. Bolne ženske
Sedaj ženske običajno rojevajo po 30 letu starosti. V teh letih se v ženskem organizmu že nakopičijo strupi, bolezni, stresi. Kot posledica tega se rodi bolan otrok in pojavi se cel kup alergij. Na žalost je to sedaj realna situacija.
3. Nakopičenje strupov
Tudi to je klasična situacija. Človek živi in vse je v redu. Nepričakovano se mu po 40 letu starosti pojavi seneni nahod. Zelo je začuden. Od kod ? Zakaj ? Saj nikoli nisem bil bolan ! V takem primeru je alergija posledica zastrupljenosti organizma, ki se je začela po 40 letu.

Na osnovi zgoraj navedenih vzrokov sledi zdravljenje. Navajam metode po učinkovitosti (pokazatelj učinkovitosti glej na začetku):
1. Razstrupljanje organizma ali izopatija
3. Homeopatija
4. Akupunktura
5. Colonhydro-terapija
6. Bioresonančna terapija

Razstrupljanje organizma:
Čisti organizem od strupov. Metoda obstaja že 70 let. Osnovatelj je nemški zdravnik dr. Reinhard Voll. Učinek je 80 do 90 %. Potrebne so 2 do 3 terapije. Na žalost pri otrocih skoraj ne deluje.
Mehanizem delovanja: Izopatija vzpodbuja imunski istem določenih organov in organi začnejo izločati strupe.
Prvi primer:
Seneni nahod zaradi infekcij – rekacija na cvetni prah. Odstranim posledice infekcij, reakcije na cvetni prah ni več.
Drug primer:
Dušenje. Očistim organizem od strupov oslovskega kašlja, prebolenega v otrošvu in astme ni več.
Tretji primer:
Izpuščaji, lise, razpoke, … skratka težave s kožo. Očistim jetra, žolčnik ali želodec od strupov, ki so se nabrali zaradi infekcij ali neprimernega uživanja hrane, težav s kožo ni več.

Homeopatija
S tem mislim na organsko homeopatijo in ne na klasično homeopatijo (obstaja namreč več vrst homeopatije). Učinek je 70 do 80 %. Posebno dobro se ta metoda obnese pri senenem nahodu in različnih težavah s kožo.

Akupunktura
Posebno dobro deluje na astmo. Lahko rečem, da je to prva metoda za zdravljenje astme.To je dejansko najpomembnejša metoda, ki vpliva na živčevje pljuč. Učinek je 60 do 70 %. Na žalost otroci zelo slabo prenašajo akupunkturo.

Colonhydro-terapija
Uporablja se pri astmi in alergijah, ki se kažejo na koži. Učinek je 30 do 40 %., vendar bodite previdni ! Zelo previdno je potrebno izbrati pacienta zaradi stranskih učinkov na srce, morebitnih krvavitev pri hemeroidu, sproženje sladkorne bolezni, itd.

Bioresonančna metoda:
Učinek 20 do 30 % in to samo pri otrocih. Podporno terapijo je potrebno delati že naslednje leto, potem ponovno tretje leto in četrto leto in tako naprej. Torej, ta metoda ne odgovarja pokazateljem, ki sem jih navedel zgoraj.

V praksi je potrebno kombinirati nekaj metod.
Navajam standardni primer kot je astma:
Vzroki za astmo so ostanki infekcij, razdraženo živčevje, psiha, dednost. Na dednost in infekcije vpliva izopatija, na živčevje in psiho pa akupunktura.

Vedno je treba zdraviti organizem v celoti. To je pravilo, saj alergijo ima le bolan človek.