V Sloveniji je ta tema zelo popularna, vendar pa mislim, da ni pravilno predstavljena. Z razstrupljanjem so se okoristili mnogi šarlatani, ki obljubljajo zelo hitro očiščenje organizma. Zato je čas, da pojasnim vse v zvezi s tem.

Nisem prepričan, da bom lahko zanesljivo osvetlil to vprašanje, vendar mi 25 let v alternativni medicini omogoča, da naredim določene zaključke. Razen tega pa sem vse metode v zvezi s tem preizkusil na meni in na mojih sorodnikih.

Kaj je razstrupljanje ?
To je izločanje vseh strupov iz organizma. Strupi v organizmu se tvorijo na dva načina:
1. Vnašajo se od zunaj.
2. Strupi se tvorijo na osnovi spremenjenih bio-kemičnih reakcijah v starosti.

Ko se človek rodi, kmalu zboli zaradi otroških bolezni.Vsaka otroška bolezen pušča strup v organizmu. Ta strup se ne izloča, temveč kroži v krvi. Razen tega strup poškoduje strukturo organa. Vsaka otroška bolezen poškoduje svoj »najljubši« organ, kot n.pr. mums pri fantkih, katerega posledica je pomanjkanje sperme in posledično neplodnost. Na otroške bolezni se lahko zelo dobro vpliva z antibiotiki in homeopatijo. Na strupe pa deluje samo izopatija, ki jo pa na žalost nihče ne uporablja. Zato je vsak človek nasičen s strupi infekcij, kar se izraža pod krinko druge bolezni. Naprej, človek dobi gliste, ki prav tako pustijo svoj strup v organizmu. Splošno znana povezava je: glista – astma. Prav tako vsebujejo pitna voda in prehrambeni produkti pesticide, herbicide, umetna barvila, arome, steroide,… V svoj organizem prejemamo tudi strupe iz zraka kot so izpušni plini, težki metali n.pr. svinec na črpalkah. Še celo pri čiščenju uporabljamo dezinfekcijska sredstva. V zraku ostajajo mikro-hlapi, ki jih lahko tudi sami zavohamo.
Ta spisek končujem z zdravili, posebej z antibiotiki in kontracepcijskimi tabletami. Kot zadnje pa navajam tudi sevanje televizorjev, mobilnih telefonov, računalnikov, …

Ne smemo se čuditi, da zbolevamo. Jasno je, da se določenim ugodnostim civilizacije ne bomo odpovedali. Naša naloga pa je, da občasno razstrupljamo naš organizem. Priporočljivo je, da to naredimo 1x do 2x na leto ali vsak dan.

Navedel bom spisek, vendar takoj opozarjam, da v njem ne boste našli nekaterih metod, ki jih mnogi opisujejo, ker so absolutno nesmiselne in ne dosegajo željenega učinka.

1. Stradanje.
2. Elektroakupunktura po dr. R. Vollu (izopatija).
3. Rekreacija.
4. Savna.
5. Pogojno colonhidro-terapija.

Po učinku si metode sledijo od prve navzdol. Vse ostale metode kot n.pr. fitoterapija, diete, različni »čudo-aparati«, v katerih je potrebno namakati noge itd. ne dosegajo učinka razstrupljanja, kar je zelo enostavno dokazljivo. Potrebno je narediti laboratorijske preiskave ali nemško elektrodiagnostiko in videli boste, da se v vašem telesu ni popolnoma nič spremenilo, n.pr. vrednost holesterola ostaja ista ali pa se prisotnost svinca v organizmu ni zmanjšala.

Stradanje
To je edina metoda, ki omogoča očistiti organizem od rakavih celic. Osnovatelj stradanja je Paul Bragg iz Amerike.
Kaj se dogaja pri stradanju ?
Človek pije samo vodo in nič drugega nekaj dni ali tednov. Prvi dan v organizmu zgorijo vsi ogljikovi hidrati. Ker se mora organizem iz nečesa hraniti, dobiva pa samo vodo, zgorijo drugi, tretji in četrti dan vse maščobe. Ko zgorijo maščobe nastopi tako imenovana kriza zakislenosti organizma. Pri izgorevanju maščob se oblikuje veliko kislin. Pri tej krizi pomaga hoja na svežem zraku, klistir oz. čiščenje črevesja, vodne procedure kot n.pr. kopanje. Najbolj zanimivo pa se dogaja 5,6 in 7 dan, vendar vsak organizem reagira različno. Da bi lahko organizem deloval, uporablja svoje lastne beljakovine in to patološke kot so ciste, brazgotine, vnetna tkiva, rakaste celice. Normalne beljakovine pričnejo z izgorevanjem približno od 20, 25 do 30-tega dneva stradanja. To se je dogajalo v taboriščih v II. svetovni vojni, ko se je pojavila kaheksija (hiranje). Shema po dneh delovanja je podana približno. Vse je odvisno od prvotnega stanja človeka. Kdor ima veliko bolezni, veliko težje prenaša stradanje, vendar pa je učinek dosežen pri vseh.
Sam sem se srečal s tremi pacienti, ki so zboleli za rakom maternice in prostate in so se na ta na.ta način pozdravili.
Vendar pa moram opozoriti, da lahko človek strada sam, brez nadzora 1, 2 do največ 3 dni. Za več dni pa je potreben zdravniški nadzor.
Na svetu obstajajo klinike stradanja. V Moskvi sem si ogledal tako kliniko, da pa obstoja tudi v Švici, sem samo slišal.
Na žalost moram razočarati ljubitelje »sokovnih dnevov«. V teh dneh se organizem dobro spočije, vendar pa ni procesa razstrupljanja. Organizem se v teh dneh prehranjuje na račun snovi, ki jih vsebujejo sokovi. Smisel stradanja pa je prisiliti organizem k izgorevanju lastnega patološkega tkivja. Vsa patološka tkivja so iz beljakovin, ki zgorevajo približno šele sedmi dan.
Učinek stradanja je neverjeten. Izboljša se vid, izredno se izboljša stanje kože, umiri se živčni sistem, izboljša se gibljivost sklepov, izboljša se prebava, ne bolijo ledvica, pade pritisk.
Najbolj težak pa je izstop iz stradanja. Človek je lačen, vendar pa se mora držati določene diete določeno število dni. Na koncu pa se zelo dobro fizično počuti.

Elektroakupunktura po dr. R. Vollu
Edina metoda v medicini, ki ciljno razstruplja organizem.
1. etapa:
Diagnosticiranje stanja notranjih organov na podlagi merjenja točk na telesu.
2. etapa:
Določitev zdravil, ki razstrupljajo organizem. Primer – na točki strupov iz onesnažene okolice se lahko najde težke metale (n.pr.svinec, kadmij,…), pesticide, herbicide, dezinfekcijska sredstva, itd. Na točki tankega črevesja se lahko odkrije ostanke infekcij kot n.pr. salmonele, na točki jeter ostanke infekcij in stranskih učinkov zdravil, na točki mandeljnov in sinusov prebolele otroške bolezni.

Glavna metoda zdravljenja je izopatija. O izopatiji si lahko več preberete na:
http://iridodiagnostika.mojforum.si/iridodiagnostika-forum-9.html

Glavni cilj te metode je stimulacija imunskega sistema, ko se iz medcelične tekočine odstranjuje vse strupe.

Potenje in gibanje
Nemci imajo pregovor in sicer potenje, to je zdravje.
Potiti se je možno na dva načina in sicer to je rekreacija in savna, vendar pa se gre lahko v savno največkrat dvakrat na teden. Razen tega je savna nevarna za ljudi, ki imajo težave z kardiovaskularnim sistemom.
Rekreacijo pa si lahko vsak sam izbira, kar mu pač najbolj odgovarja. Pomembno je, da se človek rekreira 3 do 4 krat na teden in da doseže pulz do 120. Pomembno pa je tudi, da če se predhodno niste ukvarjali z nobenim športom, da pričnete z rekreacijo postopno. Za dosego cilja morate biti prepoteni. Nekateri pacienti mi govorijo, da se veliko gibljejo. Vprašam jih, kako se gibljejo. Običajen odgovor je, da veliko hodijo. Spoštovani, saj tudi človek ima dve nogi da z njima hodi, vendar pa to ni rekreacija. Rekreacija je plavanje, kolesarjenje, tek itd.
Čudim se priročnikom, ki svetujejo veliko pitja. Pred pitjem se mora človek spotiti, ker brez tega organizem ni pripravljen, saj ni izgubil tekočine in je to prisila za organizem. Piti je potrebno takrat, ko smo žejni.

Colonhidro-terapija
Odlično sredstvo, vendar pa je potrebno vedeti, da se to ne sme vsem izvajati. Colonhidro-terapija je kontraindicirana pacientom z težko insuficienco srca, težko stopnjo sladkorne bolezni in z izrazitim zunanjim hemeroidom. V debelem črevesju se strupi delno nalagajo. Zato je razstrupljanje tudi samo delno in je čiščenje črevesja potrebno delati vzporedno s čiščenjem drugih organov kot n.pr. jeter in ledvic.
V terapevtske namene bi colonhidro-terapijo svetoval pacientom z astmo, težavami s kožo in različnimi alergijami.