1. IDEALNO ZDRAVLJENJE

Številne metode alternativne medicine (AM), kakor tudi uradne medicine (UM), stopajo po enako zgrešeni poti – zdravijo samo sekundarni, bolečinski sindrom in se ne poglabljajo v podrobnosti. Zadovoljijo se z izboljšanjem stanja in konec. Izjav o univerzalnosti določene metode, o celostni obravnavi organizma in uspešnosti te ali one metode je zelo veliko. V nadaljevanju vam bom predstavil model, ki kaže, kako se v resnici obravnava pacienta od nog do glave. Najprej mora biti jasno, od kod izvirajo bolezni pri vsakem pacientu. Pojav bolezni določajo štirje življenjski dejavniki:

 1. Bolezni sorodnikov ali t.i. dednostni dejavnik
 2. Materina nosečnost in potek poroda
 3. Pretekle bolezni, ki niso bile pozdravljene do konca
 4. Današnje bolezni

Poglejmo podrobneje vsako skupino.

 1. Bolezni sorodnikov  

Nikakršna skrivnost ni, da se pri ženskah v starosti okoli 45-50 let in pri moških v starosti okoli 55-60 let začno pojavljati do tedaj skriti bolezenski dednostni dejavniki. V vsakem človeku so skriti že od rojstva in se začno pri vsakem posamezniku kazati prej ali slej. Starejši ko je človek, več dednostnih dejavnikov se pojavlja. Dednostne dejavnike ugotavljamo na dva načina:   

– s pogovorom s pacientom

–  s pomočjo iridodiagnostike.

Zakaj prav z iridodiagnostiko? To vam bom pojasnil z zabavnim primerom, ko je na pregled prišel moški – najdenček, ki ni vedel ničesar o svojih starših, jaz pa sem mu povedal o njihovih boleznih. Na podlagi podatkov, pridobljenih z iridodiagnostiko, lahko določimo tri skupine bolezni ali poškodb: sorodniško, preteklo in sedanjo.

Zakaj je to pomembno? Ker AM ponuja zdravila, ki lahko pozdravijo podedovane bolezni. Vendar se mora zdravnik vsakokrat sproti odločiti, na kateri stopnji naj uporabi zdravila za zdravljenje dednih bolezni – na začetku, v sredini ali na koncu zdravljenja. Odločitev je odvisna od dejanske klinične slike pacienta. V svoji praksi se moram večinoma posvečati reševanju akutnih težav pacientov. Konec koncev, za vsakega pacienta je najpomembnejše, da se reši bolečine. Skoraj nikogar ne zanima, kaj se bo dogajalo naprej. Dednost se v AM zdravi s pomočjo dednostnih nozodov. Zdravljenje je zahtevno in dolgotrajno, vendar prinaša prave rezultate. Posebnost tovrstnega zdravljenja je, da zahteva pravilen izračun individualne doze za vsakega pacienta. Zdravljenje ni primerno za paciente, ki jemljejo tablete, ker ne bi bilo učinkovito in ker bi se lahko pojavile nepričakovane reakcije. Starejši je človek, več dednostnih dejavnikov se pojavlja.  

 

 1. Materina nosečnost in potek poroda

Če je bil porod patološki, se bodo posledice takega poroda kazale v kakovosti vsega preostalega človekovega življenja. Število patoloških porodov močno narašča in skupaj z njimi tudi število bolnih otrok. Mislim, da ne pretiravam, če zapišem, da je takih otrok v  Evropi okoli 80%. Toda pri diagnostiki zdravniki običajno izhajajo samo iz pogovora s pacientom. Porodne poškodbe se razvijejo kot posledica:

– uporaba kontracepcijskih tablet porodnice, ki povzročajo skrite hormonalne motnje pri novorojenčku.

– uporaba metod UM za lajšanje poroda, kar moti naraven potek poroda

– prehiter oziroma predolgotrajen porod

– prvi porod pri ženski, starejši od 40 let

– prekomerna starost staršev.+

Določeno pomoč lahko nudi kvalificirani osteopat. Toda, ta pomoč je lahko le 20 odstotno uspešna. Pomoč osteopata bi morala biti na voljo že v porodnišnici, kot je to vpeljano v Franciji.

 

 1. Pretekle bolezni, ki niso bile pozdravljene do konca

Na tem področju je zelo veliko nerazjasnjenega. Kako običajno razmišljajo ljudje? Nekoč sem imel neko bolezen, zdravili so jo, nič več me ne boli, kar pomeni, da te bolezni nimam več. Poglejmo si podrobneje to vprašanje.  

А.  Vsaka okužba pusti za seboj v organizmu strupe, ki se vgradijo v genetsko verigo človeka. Tak strup na delovanje celotnega organizma in poleg tega še posebno na delovanje izbranega organa. Če ste imeli v otroštvu pogoste okužbe, na primer, angine, pomeni, da so strupi streptokoka še vedno prisotni v vašem krvnem obtoku in patološko vplivajo, recimo, na delovanje srca, ledvic, ščitnice ali stanje sklepov. Gledano s tega stališča je skoraj vse prebivalstvo Slovenije okuženo z borelijo. Medicina pozna samo eno sredstvo proti infekcijskim strupom – to so nozodi.

В. Poškodbe. Vzemimo primer, da ste med smučanjem padli in udarili z glavo v drevo. Lobanjske kosti so se premaknile in posledično tudi možganske strukture, ki so nanje pripete. Ali vam je kdo vrnil te kosti nazaj na njihovo mesto? Ne. Zdravljenje: osteopatija.

 1. Psihični stresi. Tukaj je vse jasno. Vsi stresi, ki so ostali nerešeni v otroštvu, vplivajo na vse preostalo življenje človeka. Običajno mnenje: »NEMOGOČE – ZGODILO SE JE ŽE DAVNO, vse skupaj sem že pozabil.« Sem sodijo: odnosi med staršema, recimo, njuna ločitev, smrt bližnjega, odnosi v šoli, prva zavrnjena ljubezen itn. Zdravljenje: francoska akupunktura.

Č.  Zastrupljanje s tabletami. Posledice tovrstnih strupov nikamor ne izginejo, v sebi jih nosimo do konca življenja. Puščajo skrito pešanje določenih organov, na primer, jeter. Vsaka tableta ima negativno delovanje na določen organ. Vzemimo za primer dejstvo: v 20. stoletju so ljudje izgubljali sluh zaradi jemanja streptomicina. Žal, zdravljenje posledic zastrupljanja s tabletami ni mogoče. Medicina ne pozna nobene metode.

 1. Škodljivi vplivi iz okolja. To so hlapi bencina in drugih kemičnih snovi, lakov, plastičnih mas, pesticidov itn. Tovrstnemu zastrupljanju pripisujejo nekoliko prevelik pomen. Resne posledice lahko pusti samo pri zaposlenih v kemičnih tovarnah. Zdravljenje: z nozodi strupov iz okolja.  
 2. Droge. Ta kategorija ne potrebuje posebne razlage. Delovanje drog uničuje živčne celice v možganih. Vsak narkoman se ob koncu svojega življenja spremeni v popolnoma otopelo bitje. Delno lahko stanje izboljšamo s pomočjo posebnih homeopatskih tehnologij.      
 3. Kirurški posegi. Vsaka operacija pušča v organizmu negativne posledice, ker se:  

– na mestu posega prerežejo drobni živci, kar lahko izzove uhajanje seča, kasneje se lahko pojavijo bolečine itn.

– po operaciji na mestu reza nastane brazgotina, ki pritiska na sosednja tkiva, kar prav tako lahko povzroča bolečine.

– brazgotina, skladno s kanoni vzhodnjaške medicine, preseka določene meridijane, kar lahko posledično sproži zdravstvene težave v organih, ki se ne nahajajo blizu operiranega organa.

– operacija sama povzroči prerazporeditev funkcij blizu ležečih organov. V telesu je vse »razvrščeno po poličkah« – če je določen organ odstranjen, prevzamejo nase večjo obremenitev drugi organi, zaradi česar se v njih lahko razvijejo nove bolezni.

Klasičen primer posledic operativnega posega lahko vidimo pri odstranitvi žolčnika. Še pred nekaj desetletji je obstajala uradna diagnoza: sindrom postholecisektomije, kar v prevodu iz latinščine pomeni – bolečinski sindrom, ki se razvije po operaciji na žolčniku. Enako velja tudi za ženske, pri katerih so odstranili maternico in se posledično pojavlja uhajanje urina.    

 1. Gliste. Glist je več vrst. Vsaka glista izloča svoj toksin, ki lahko pri vsakem pacientu individualno uničuje določen organ. To je lahko želodec ali drugi deli prebavil, pljuča, alergije kot posledice presnovnih motenj itn. Glist ni tako preprosto odpraviti. Gre za to, da so gliste stari, dobri prijatelji človeštva. V telesu človeka se zelo dobro počutijo, zato nimajo nobenega namena, da bi zapustile ta topli in udobni domek. Poleg tega puščajo v telesu ličinke. Ljudje menijo, da imajo gliste samo otroci. To je zabloda. Imajo jih lahko, na primer, tudi starejši ljudje. Gliste lahko odpravimo na več načinov – z uporabo farmacevtskih izdelkov, homeopatije, nozodov in zeliščne terapije.

Če primerjamo moč delovanja in posledice bolezni, ki smo jih preboleli v preteklosti, igrajo glavno vlogo pri zdravstvenem stanju človeka slabo pozdravljene okužbe in farmakološka intoksikacija.

V zadnjem času pripisujejo velik pomen patološkemu vplivu cepiv. Res je, delujejo lahko tudi patološko, vendar le v primerih, ko ima otrok že prirojene zdravstvene težave. Pri zdravem otroku cepljenje ne povzroča stranskih učinkov, kot je to razvidno pri generaciji, ki šteje danes od 60 do 70 let. Skoraj vsi sodobni otroci se rojevajo bolni, zato tudi imajo posledice od cepljenja.

Tako ostajajo v telesu številne slabo pozdravljene bolezni. Zdi se, kot da so se potegnile v globino in tiho spijo znotraj celic. Prej ali slej se sledi teh bolezni pod vplivom različnih provocirajočih dejavnikov intenzivno aktivirajo, vendar je njihov izbruh videti kot nova bolezen. Toda, to ni nova bolezen, temveč le dodobra pozabljena stara in ne do konca pozdravljena bolezen. Kako se lahko zdravi ne pozdravljene sledi bolezni? Učinkovite so različne homeopatske tehnike in nemški sistem elektrodiagnostike po dr.Vollu, s katero je mogoče doseči bleščeče uspehe. Včasih je zelo presenetljivo, kako se v času zdravljenja pretekle bolezni pokažejo za 2-3 dni in nato pod vplivom zdravljenja izginejo. Kot bi gledali film, ki ga vrtimo nazaj proti času, ko se je človek pojavil na zemlji. Podobno je časovnemu stroju, ki nas vodi v odmaknjeno otroštvo. Terapija deluje kot plug za čiščenje snega, ki odnaša iz telesa umazanijo.    

 1. Prisotne bolezni

Z njimi je vse jasno: človek pride k zdravniku, da bi odpravil zdravstvene težave, ki ga pestijo v sedanjem času. Spekter delovanja je v celoti odvisen od patološkega in fizičnega stanja notranjih organov. Uporabi se lahko različne oblike akupunkture, homeopatijo v različnih oblikah, nozodoterapijo, organska zdravila, zeliščno terapijo in manualne metode zdravljenja (osteopatija, kiropraktika in manualna terapija). Kraljica vseh načinov zdravljenja je njena visokost HOMEOPATIJA.    

Stopnje idealnega zdravljenja so naslednje:

 1. Prva stopnja – zdravljenje prisotnih bolezni ali zdravstvenih tegob, ki jih pove pacient. Zdravljenje traja v povprečju pri statistično povprečnem  bolniku od 3-5 mesecev, uspešnost je 90%. Uporablja se akupunktura, vendar obvezno skupaj s homeopatijo, nozodi in osteopatijo. Če pacient ne želi, da bi se bolezni ponovno ponovile, pristopimo k drugi stopnji zdravljenja.   
 2. Druga stopnja – zdravljenje slabo pozdravljenih preteklih bolezni. Zdravljenje traja od 3-6 mesecev, uspešnost je 80-90%. Pri nekaterih bolnikih lahko zdravljenje traja do enega leta. Obvezno je zdravljenje z 2-3 cikli nozodov v kombinaciji z določenimi homeopatskimi tehnikami. V primeru močne onesnaženosti organizma je potrebno cikle ponoviti.
 3. Materina nosečnost in porod. Za zdravljenje porodnih poškodb lobanje in vratnega dela hrbtenice uporabimo osteopatijo v kombinaciji z nozodi zaradi možnosti prisotnosti okužb pri materi pred in v času nosečnosti.
 4. Dedne bolezni. Za zdravljenje se uporabljajo izključno dednostni nozodi, potrebna doza se ugotavlja za vsakega pacienta individualno. Zdravljenje traja od 3 mesecev do dveh let, uspešnost je 80%. Grobo rečeno, na tej stopnji zdravljenja odpravimo podedovane bolezni.

Moja opažanja

V vsej svoji dolgoletni medicinski praksi sem srečal zelo malo ljudi, ki so se hoteli tako zdraviti. Toda, tisti, ki so se zanj odločili, so imeli izjemen uspeh. Danes je pač tako, da  ljudje nimajo časa, vsi so zavzeti z neodložljivimi zadevami, brez katerih se bo svet prenehal vrteti. Čez čas pa ti ljudje prestrašeni sedijo pred menoj s kakšno neozdravljivo boleznijo in upajo na čudež. Čudežev ni, prišel je čas za odhod s tega sveta. Takemu pacientu ne more nihče pomagati, samo agonijo je mogoče podaljšati. Moje povsem osebno mnenje je, da so ljudje, ki ne dojemajo vrednosti zdravja, .. kako naj se lepo izrazim .. Konec koncev je odločitev odvisna od človekovih umskih sposobnosti.

 

 1. BISTVO ALTERNATIVNE MEDICINE

Takoj na začetku podajam osnovne principe AM, da bi bralec laže razumel, kaj je v osnovi AM. V nadaljevanju razložim podrobneje navedene teze. Kot vsako medicino, tudi AM sestavlja diagnostika in zdravljenje.

 

2.1.  Diagnostika

А.   Zdravnik mora obvezno imeti možnost diagnosticirati današnje, pretekle in podedovane bolezni. Vse pretekle bolezni nikoli niso bile pozdravljene povsem do konca. V organizmu vedno ostane sled. Posledice se kopičijo in vodijo k današnjim boleznim. Po določenem času se začno pojavljati tudi vplivi dednih bolezni.  

 1. Pri diagnosticiranju sedanje bolezni se vedno določi, ali je bolezen psihosomatskega ali organskega izvora, kar ugotavljamo s pomočjo analize kliničnih bolezenskih znakov.  
 2. Če ugotovimo, da je bolezen organskega izvora, moramo določiti, ali je prvotna ali drugotna.

Č. Skoraj vedno deluje pravilo – na mestu, kjer človek čuti bolečino, skoraj nikoli ni vzroka zanjo.

 1. Če hoče pacient samo odpraviti bolečino, zanj diagnosticirajte vzrok na mestu bolečine.

2.2. Zdravljenje

А.  Pri vsaki bolezni se upošteva princip več vzrokov njenega nastanka. Vsak izmed vzrokov se zdravi z drugačno metodo. Zato se, z redkimi izjemami, vsaka bolezen zdravi kompleksno, z uporabo več metod zdravljenja sočasno. Na primer: glavobol je nujno zdraviti sočasno z različnimi metodami.

 1. Zdravljenje traja, z redkimi izjemami, od 3 do 4 mesecev, simptomi pa se ponovno ne pojavljajo v času 5-6-7 let.

To je na kratko bistvo AM, ki naj pomaga bralcu laže razumeti, o čem teče beseda. Kot sem že omenil, razlago omenjenih trditev boste našli v posameznih poglavjih knjige.  

 

 1. Linija življenja 

Tako imenujem neko premico, na katero so nanizane bolezni in dogodki, ki so povzročili nastanek današnjih bolezni. Narišem jo, da bi ugotovil, v kateri izhodiščni točki zdravljenja sem se znašel in kaj moram predvideti v načrtu zdravljenja v prihodnosti. Pacientom, katere ocenim, da bodo moj pristop razumeli, pokažem to linijo in skupaj se pogovorimo o nadaljnjih korakih. Človeški um deluje tako, da vizualni prikaz olajša razumevanje cilja zdravljenja. Narišem črto, na kateri označim dve točki: rojstvo in smrt. Med njima označim štiri razdelke:

 1. sorodniki v povezavi z njihovimi boleznimi (dva dedka, dve babici, mati in oče). Bolezni se vidijo na očesni šarenici in v zapisih anamneze.
 2. nosečnost in porod matere
 3. pretekle bolezni pacienta
 4. prisotne bolezni

Pod črto v vsakem razdelku zapišem bolezni, ki sem jih dobil med pogovorom od pacienta.

 1. Zapišem bolezni sorodnikov. Ljudje najpogostejo vedo, kakšne bolezni so preboleli njihovi sorodniki, poleg tega se dedne bolezni delno vidijo na očesni šarenici.  
 2. V razdelku nosečnost in porod zapišem trajanje poroda, uporabo tablet, mesec poroda ipd.
 3. V razdelku pretekle bolezni zapišem:

–  otroške bolezni

–  poškodbe

–  močne stresne dejavnike

–  zastrupitve, povezane z okoljem

–  stranski učinki jemanja tablet

–  kirurške posege

–  okužbe z glistami

–  jemanje mamil

 1. V razdelku današnje bolezni zapišem trenutne bolezni pacienta, ki jih kaže očesna šarenica.

Poudarjam, da prve podatke pridobim v razgovoru s pacientom. Nato dopolnim razdelke črte življenja s podatki, pridobljenimi s pomočjo iridodiagnostičnega pregleda. Gre za bolezni, katerih delovanja pacient še ne čuti oz. zanje ne ve, da jih je prebolel. Iz vseh zapisanih podatkov sestavim končno linijo življenja in izoblikujem taktiko in strategijo zdravljenja. Na liniji so označene tri skupine bolezni:

 1. prisotne bolezni
 2. pretekle bolezni  
 3. dedne bolezni

Posebna obravnava je posvečena zastrupljanju s tabletami, ki v bistvu v celoti določajo perspektivo zdravljenja. Ko je analizira vseh zbranih podatkov zaključena, lahko pacientu povem svojo sodbo:   

–  ali bom vzel pacienta na zdravljenje ali ne.

–  ali lahko pacientu zagotovim polnovredno zdravljenje v roku 3-4 mesecev, ki bo nato zagotavljalo, da se niti eden od simptomov ne bo pojavil v času 3-4-5 let.

–  ali lahko pacientu zagotovim le izboljšanje zdravja in prikažem določen odstotek uspešnosti zdravljenja.  

V praksi se črta življenja pogosto sestavi na splošno, ker so vse vrste poškodb takoj opazne in je tudi perspektiva zdravljenja jasna. Če ima zdravnik dnevno prakso s sestavljanjem sheme poimenovane črta življenja, se vsi podatki samodejno sestavljajo v njegovi glavi. Če je pacient pripravljen na zdravljenje, zdravnik pristopi k podrobnejši obdelavi njegovega življenja, kot sem jo že opisal. Ogromna večina ljudi izbere zdravljenje samo današnjih bolezni. Gre za to, da pri takem zdravljenju niso odstranjeni osnovni vzroki, zato se bolezni po določenem času spet pojavijo, delovati začno slabo ozdravljene stare bolezni, ki se jim pridruži še dednost. Lahko bi celo predvidel z napako 1-2 let, kje in katera bolezen se bo pojavila znova.

 1. primer: Pacientka V.Z.
 2. Gospa je moja stara pacientka. Stara je 60 let, rojena je v aprilu, občasno pride na zdravljenje različnih bolezni: visok krvni tlak, bolečine v križu, psihične težave. Zdravljenje je bilo vedno uspešno. Na primer, prenehala je jemati zdravila proti visokemu krvnemu tlaku.   
 3. Zunanji videz: nizke rasti, čelo nagubano, pogled malce divji, neizobražena, vendar bistre glave, dobro razume življenjske težave, v zadnjem času se ji je rahlo poslabšal sluh. Ločena je 20 let. Preživlja se z oskrbovanjem težko bolnih ljudi.
 4. Zdravstvene težave: pred letom dni so se pojavile bolečine v desnem kolenu, na notranji strani sklepa. Z gibanjem se stanje izboljša, reakcije kolena na spremembo vremena oz. temperature ni spremljala. V glavnem jo boli ponoči. Udarca ali padca na koleno ni bilo. Pogosto hodi na vodo.
 5. Uradna medicina:  na posnetku je vidna lažja artroza kolenskega sklepa. Dobila je dve injekciji kenaloga v sklep, ki pa nista pomagali.
 6.  Začetna analiza zdravstvenih težav pacientke:
 7. Starost pacientke dopušča možnost nastanka starostnih sprememb v skeletu.  
 8. Ker se bolečine z gibanjem zmanjšajo, to kaže na revmatični krog bolezni, vendar v sklepu ni opazne reakcije na spremembo vremena.
 9. Bolečine v nočnem času nakazujejo na dedni značaj bolezni.  

č.     Pogosto odvajanje vode in bolečine pretežno z notranje strani kolena nakazujejo na težave v urološko-ginekološkem predelu.

 1. Ker kenalog ni pomagal, pomeni, da bolečine niso lokalnega značaja, temveč jih povzroča drug notranji organ. 
 2. Preden je pacientka začela jemati tablet proti zvišanemu krvnemu tlaku je bila njegova diastolična vrednost pogosto 90-110, kar kaže na urološko-genitalni trakt.
 3. Farmakološka zgodovina: 15 let je jemala kontracepcijske tablet.
 4. Rezultati iridodiagnostičnega pregleda (navajam samo najpomembnejše podatke):  kronični gastritis, predulkusno stanje dvanajstnika v danem času, funkcionalne motnje delovanja hipofize in ščitnice v smeri hipofunkcije, funkcionalna oslabelost ledvic – delovanje je zmanjšano pribl. za 50%, stanje je slabše prav na levi strani. Sorodniki so imeli tuberkulozo. Nagnjenost k rakovim obolenjem ni opazna.
 5. Elektrodiagnostika po Vollu – vsi pokazatelji ledvic na obeh straneh so v intervalu 44-46, kar kaže na znižano funkcijo ledvic.
 6. Bolezni staršev: postal sem pozoren na znak, ki kaže na prisotnost dedne tuberkuloze. In res, pacientka mi pravi, da sta mati in oče prebolela tuberkulozo še pred njenim rojstvom. Mati je imela izraženo tuberkulozo sečnega mehurja. V AM kažejo na osnovni vzrok bolezni, ki omogoča pravilno izbiro zdravljenje.
 7. Narisali bomo linijo življenja:  
 8. starša sta imela tuberkulozo, kar pomeni, da pri pacientki obstajajo tuberkulozni strupi, ki vplivajo na ledvica
 9. v otroštvu je prebolela več gnojnih angin in škrlatinsko, tudi v tem primeru so prizadete ledvice
 10. dolgotrajno jemanje (15 let) kontracepcijskih tablet je bilo samo še dodatni dejavnik slabšega delovanje ledvic.
 11.  Osnovna analiza zdravstvenih težav, ki izhaja iz linije življenja:  tuberkulozni strupi so povzročili poškodbo ledvic, ledvica pa so povzročila bolečino v kolenu  

Skoraj pri vsakem človeku se začne kazati dednostni dejavnik med 50. in 60. letom, kar se jasno vidi na primeru obravnavane pacientke.       

 1. Prognoza zdravljenja je v tem trenutku uspešna, ker že poznamo vzrok bolečine in ker je obče zdravstveno stanje pacientke za njeno starost zadovoljivo. Prognoza zdravljenja v prihodnosti je malo zadovoljujoča, ker obstaja »podvodna skala« – dolgoletno jemanje kontracepcijskih tablet, ki bodo nenehno obnavljale dane zdravstvene težave. Celo več, v daljni bodočnosti lahko predvidevamo pojav bolečine v drugih sklepih. Kontracepcija pušča v organizmu neizbrisno sled – prej ali slej se posledice pokažejo v katerem koli organu, v kateri koli starosti ženske.       
 2. Načrt zdravljenja

А. Akupunktura za stimulacijo hormonskega sistema

 1. Obnovitev funkcije ledvic s pomočjo homeopatije. Glede na to, da je bila ugotovljena poškodovanost ledvičnega tkiva, uporabljamo vsa zdravila, ki obnavljajo delovanje ledvičnega tkiva.
 2. Tuberkulozna strupe, pridobljene od staršev, odpravimo iz organizma s pomočjo nozodov.  (nozodi so posebna vrsta homeopatije)
 3. Trajanje in uspešnost zdravljenja: izhajajoč iz lastne prakse lahko predvidim, da bo bolečina popustila čez 3-4 mesece. V danem trenutku je uspešnost zdravljenja 80%.