Driske
Ta članek sem se odločil napisati na osnovi obvestila, ki sem ga dobil od enega pacienta. Nekdo od zdravnikov mu je povedal, da ker ima visok pritisk je lahko miren, ker za to obstajajo v medicini zdravila. Če bi imel nizek pritisk, bi se moral mučiti vse življenje ker pač zdravil za to ni. To je pogled s strani uradne medicine. Mene osebno taka pozicija uradne medicine in dajanje takih informacij ljudem razburi, ker se da nizek pritisk zelo uspešno zdraviti.

Nizek pritisk je zelo razširjen, predvsem pri ženskah. Ženske z nizkim pritiskom so nagnjene k omedlevicam, glavobolom, težko prenašajo zadušljive prostore, so bolj zmrznjene, muči jih utrujenost, pogosto trpijo zaradi zaprtja, vrtoglavice, vedno so zaspane, z eno besedo komaj hodijo, dihajo in delajo. Določen del moških ima tudi nizek pritisk, vendar ga prenašajo kot pravilo veliko lažje kot ženske in ne iščejo pomoč pri zdravniku.

Takoj je potrebno postaviti vprašanje ali je nizek pritisk primaren ali sekundaren. Izhajam iz stališča alternativne medicine, ki ga uradna medicina ne pozna. Praksa je pokazala, da je nizek pritisk lahko primaren ali sekundaren. Zato je potrebno vsak primer obdelati individualno. Na splošno je praksa pokazala, da je 40 % vzrokov primarnih, 60 % pa sekundarnih. Za ugotavljanje vzroka je ustrezna iridodiagnostika, ker se lahko takoj oceni stanje celotnega organizma in ni potrebno delati cel kup analiz. V kolikor obstaja v organizmu vzrok za nizek pritisk, to je sekundarni vzrok in se ga lahko dobro zdravi. Če se na šarenici ne najde vzroka, je pritsk primaren ali kot govorijo o konstitucionalnem vzroku.

V uradni medicini ne obstajajo nobena zdravila, ki bi zdravila nizek pritisk. V alternativni medicini za zdravljenje primarnega vzroka obstaja izopatija in sicer dedni nozodi, ki so sposobni spremeniti konstitucijo človeka. Razen tega delno pozitivno vpliva klasična homeopatija. Če je pritisk sekundaren praktično vse metode alternativne medicine normalizirajo pritisk, razen colonhydro-terapije in sicer akupunktura, homeopatija, spagiriki, organ-zdravila.

Potrebno je samo določiti organ, ki povzroča nizek pritisk.