V današnjem času ženske neverjetno veliko uporabljajo kontracepcijo. Če pogledate na internet, boste videli zelo veliko reklam: jemljite kontracepcijo in ne boste zanosili.

Obstaja pa zelo velik problem in sicer je po jemanju kontracepcijskih preparatov veliko stranskih učinkov, o katerih pa se ne govori.

Menstruacija in ovulacija sta naravna fiziološka procesa vsake ženske. Kontracepcija ne samo da grobo posega v to naravno dogajanje, ampak celo uničuje normalen fiziloški proces. To je lahko povod za veliko zdravstvenih problemov. V naravi ni nič brez razloga. Če se v njeno delovanje preveč posega, se narava maščuje. Pri ženskah, ki jemljejo kontracepcijske tablete, se pogosto razvijejo glavoboli, ciste, rak, izostanek menstruacije, neplodnost, itd.

Hormonski sistem človeka je najbolj pomemben sistem v organizmu. Hormoni kontrolirajo delovanje vsakega organa. To je tako kot direktor, ki kontrolira delo svojih delavcev.

Če pridejo umetni hormoni v organizem v obliki tablet, injekcij, nalepk, itd., organizem preneha z lastno produkcijo hormonov, ker umetni hormoni nadomestijo lastne. Rezultat tega je, da organizem funkcionira, vendar umetno. Ko človek preneha z jemanjem hormonov, se znajde v situaciji, ko nima več svojih hormonov. Zelo pogost rezultat tega je izostanek menstruacije in nastopi neplodnost.

Zelo žalostno je, da jemljejo umetne hormone mlada dekleta, pri katerih je hormonski sistem še absolutno nestabilen. Poleg tega lahko jemanje kontracepcije izzove rakasta obolenja, ciste, herpes, gljivična obolenja, otekline, pridobivanje teže, slabost, bruhanje, izpadanje las, akne, depresije, razdražljivost, poslabšan imunski sistem, poškodbe vidnega živca in jeter, zaspanost, itd.

Je pa še en problem. Ženske, ki jemljejo kontracepcijo do poroda, tvegajo, da bodo imeli njihovi otroci probleme z zdravjem kot n.pr. pogosti prehladi, alergije, bolezni kože itd.