Članek na to temo sem se odločil napisati v času, ko svet, še posebej nekatere države, zajema panika zaradi nove gripe. Kot vzroke za to gripo navajajo spremenjene vrste virusov, nemoč medicine pri zdravljenju, poslovni prijemi farmacevtskih družb i.t.d.

Če smo pozorni, nam postane jasno, da v prvi vrsti umirajo ljudje z oslabljenim imunskim sistemom. Eni torej zbolijo in ozdravijo, drugi pa umrejo. Pošteno povedano, uradna medicina nima zdravila za zdravljenje imunskega sistema. So takoimenovani imunomodulatorji, ki jih uporabijo le v redkih primerih in imajo cel kup stranskih učinkov, in fitoterapija, ki deluje preveč na široko.

V alternativni medicini pa je velika izbira, kako lahko imunski sistem zdravimo. In kar je zelo pomembno, to zdravljenje je odvisno od tega, kateri del imunskega sistema ni v redu. Kateri organi so odgovorni za imunski sistem?
To so trije organi:
– vranica
– tanko črevesje in
– hormonski sistem in sicer nadledvična žleza.

Lahko zdravimo vsak organ posebej ali vse skupaj, zraven pa še konkretne povzročitelje infekcije, ki tem organom škodujejo. Običajno vse infekcije v organizmu delujejo skupaj, združene kot tovariši v napadu. To pomeni, da poleg virusa gripe v organizmu obstajajo še drugi povzročitelji: bakterije, klamidija, glivice, gliste, …
Zato je zaželjeno, da organizem razstrupimo s poudarkom na konkreten organ kot n.pr. vranica, nadledvična žleza, tanko črevo,…
Prvi korak je torej odstraniti sam virus in vso njegovo družbo iz celic, potem vzpostaviti normalno strukturo organa , zatem pa občasno podpirati normalno funkcioniranje organov.

V alternativni medicini obstaja ogromno zdravil, ki te naloge lahko opravijo. Izbira je velika in za vsakega bolnika prav posebna.
Metode in zdravila so naslednji: elektroakupunktura po dr.Vollu, izopatija, organ-zdravila in spagyriki. Smiselno je kurativno narediti 2 do 3 terapije, preventivno pa eno terapijo letno. Če izberemo pravo zdravljenje, bo učinek močan in bolnik bo postal odporen.

Ta članek zaključujem s trditvijo, da se lahko prašičjo gripo preventivno prepreči, kar je veliko bolj smiselno kot zdraviti.

Mag.s.c. Sergej Kajumov, dr.med., D.O.