Omenjeno obolenje je zelo pogosto, saj za to boleznijo oboleva kar 40 % prebivalcev.
Ženske obolevajo kar štirikrat pogosteje kot moški. K temu prispevata nosečnost in porod. Veliko vlogo pa imata tudi dednost in poklic. Pri podedovanju se v skoraj 80 % primerih razvije insuficienca ven. Glede poklica pa so najbolj obremenjeni tisti poklici, pri katerih mora človek dolgo stati.

Osnovni simptomi obolenja ven so:

bolečine in utrujenost v nogah
otekle noge
nočni krči v nogah
razširjene vene
otrdela koža

Prizadete so notranje in zunanje vene. Uradna medicina zdravi samo lokalno in sicer z zdravili, inekcijami ali operativnim posegom. Takšen pristop opraviči zdravljenje obolenja v zelo pozni fazi. Mislim, da je tako zdravljenje samo sekundarno.

Mnenja sem, da je potrebno primarno zdravljenje. Pomeni, da je potrebno zdraviti jetra ali zastoj krvi v medenici, ker gre povišan pritisk krvi iz jeter in medenice navzdol v vene. Ko omenjam medenico, mislim s tem na obolenje prostate ali na ginekološka obolenja. Poleg tega je lahko primarni vzrok tudi hormonski sistem , kontracepcija ali sladkorna bolezen.

Če se prične z zdravljenjem v začetni fazi, poteka zdravljenje uspešno.

Kar se tiče zgoraj omenjenih vzrokov, obstoja v alternativni medicini veliko več metod za zdravljenje in sicer akupunktura, homeopatija, osteopatija, itd.

Način zdravljenja je odvisen od vzroka. Če se prične z zdravljenjem pravočasno je praviloma tudi uspešno.

Mag.s.c. Sergej Kajumov, dr.med., D.O.