Na tem področju alternativna medicina lahko dokaže svojo 100 % učinkovitost. Uradna medicina po težkem pretresu možganov človeka reši v reanimaciji, kasneje ni nobenega zdravljenja, ker pač uradna medicina ne razpolaga z metodami, s katerimi bi lahko zdravila posledice pretresa možganov. In tukaj je zelo dobrodošlo znanje določenih metod alternativne medicine.

Kaj se dogaja po pretresu možganov ?
Možganske celice so otečene, porušene so živčne povezave med celicami, zmanjšan je energetski potencial v možganskih celicah, kar se pokaže kot poslabšanje spomina, izguba vzdržjivosti pri opravljanju vsakodnevnega dela, zmanjšanje koncentracije, zmanjšanje reakcije, utrujenost, glavoboli, vrtoglavice, bolečine v hrbtenici, sklepih, kosteh, nespečnost itd. Kot nevrolog sem se vedno čudil okrnjenim zmožnostim medicine, raznim obljubam in predpisovanju vitaminov. Vendar pa je zdravljenje možno! To je skoraj edino področje v alternativni medicini, kjer lahko pacientu obljubim skoraj 100 % uspeh. Kot zdravnik nevrolog sem nad tem spoznanjem navdušen.

Za zdravljenje se uporabljajo tri metode, ki dopolnjujejo druga drugo in sicer: osteopatija, homeopatija in organzdravila.

Ostaopatija omogoča vzpostavitev vseh kosti lobanje in vretenc vratu nazaj v pravilen položaj. S tem se izboljša nateg notranjih ovojnic v možganih. Potem je potrebno zmanjšati oteklino v možganskih celicah in na koncu vzpostaviti energetski potencial možganskih celicah s pomočjo organzdravil. Seveda, vse to traja, vendar se izplača. Še enkrat ponavljam, da je zdravljenje večinoma uspešno.

Mag.s.c. Sergej Kajumov, dr.med., D.O.