Nastopil je čas, da napišem nekaj o pristopu alternativne medicine k zdravljenju bolezni jeter.

Imam zelo veliko pacientov pri katerih so rezultati analiz zvišan holesterol in spremenjeni drugi pokazatelji. Ko jim zdravniki povedo, da imajo zamaščena jetra, so pacienti zelo zaskrbljeni.

Na elektro-diagnostiki je dejansko skoraj pri vseh pacientih na jetrih pokazatelj 70. To pomeni mejno stanje pred boleznijo oziroma, z vidika naše medicine, zastrupitev jeter.

Simptomi obolelih jeter:
– bolečine pod desnim rebrnim lokom, posebno ponoči
– bolečine v sklepih
– driske
– obložen jezik
– rumene beločnice
– zadah iz ust
– napenjanje
– depresija
– poslabšanje spomina
– bolezni kože

Vsi stresi se pokažejo na jetrih, zato pregovor »mi gre na jetra«, ni iz trte izvit.

Moram povedati, da se bolezni jeter redko pojavljajo kot samostojno obolenje.
Jetra so zaščitni organ in so večinoma poškodovana zaradi vpliva različnih strupov, insekticidov, različnih umetnih dodatkov k hrani, ter zaradi notranjih strupov, ki se oblikujejo pri drugih boleznih kot n.pr. strup merkaptan, ki se oblikuje pri vnetju čeljusti, bolezni ledvic, itd.
Samostojno obolenje jeter nastane pod vplivom različnih infekcij kot n.pr. hepatitis.

Tudi drugi organi vplivajo na jetra in sicer sinusi, hipofiza, jajčniki, testisi, mandeljni, žolčnik. In seveda obratno jetra vplivajo na druge organe, n.pr. na oči. Na ta način so jetra kot »koš za smeti«, ki ga je potrebno očistiti.

V alternativni medicini obstaja zelo veliko zdravil, ki jetra razstrupljajo in vzpostavijo funkcijo, ter celo strukturo tkiva jeter, kar omogoča Elektroakupunktura po dr. Voll-u. S tem se tudi močno poveča funkcija ostalih organov.

S pomočjo elektro-diagnostike lahko natančno ugotovim strupe, ter izberem kombinacijo zdravil.

Mag. s.c. Sergej Kajumov, dr.med., D.O.