Pred kratkim je k meni prišla pacientka in mi dejala: «Želim očistiti telo !«. Ko sem jo vprašal, na kakšen način, mi je odgovorila, da s colonhydro terapijo.

Na internetu sem preveril, kaj piše o colonhydro terapiji. Povsod je smisel isti in sicer, da
colonhydro terapija čisti telo. Razložil vam bom, zakaj je to absolutni nesmisel oz., da temu ni tako.

Najprej poglejmo, kaj zastruplja telo.

Strup iz okolice, kot je dioxid, ki se nahaja v pitni vodi. Eni izmed najtežjih strupov so pesticidi in herbicidi v hrani in vodi, ki se nakopičijo predvsem v hormonskem sistemu in jetrih. Potem so težki metali, ki se nakopičijo v ledvicah. Hlapi lakov, barvil, CO2, izpusti iz tovarn, vse to se nakopiči v pljučih, radioaktivne snovi se nakopičijo v hormonskem sistemu in kosteh. Določene kemikalije zelo negativno vplivajo na kri. Končno pa so tu še različne tablete, ki imajo veliko stranskih učinkov.
Naštel sem samo osnovne strupe in če ste pozorno prebrali, boste ugotovili, da noben od naštetih strupov ne zastruplja debelega črevesa. In od česa naj bi čistili debelo črevo ? Od starega blata, ki zastruplja debelo črevo? Seveda, vendar samo v tem primeru, kadar je prebava lena in se blato izloča poredkoma. Zmotno mnenje je, da če se zjutraj odvaja blato, da je črevo prazno. Temu ni tako. Še vedno nekaj blata ostaja v črevesju. Tako je naredila narava in največji greh v zdravljenju je vmešavati se v naravni potek v organizmu, torej delati colonhydro terapijo brez indikacij. Neizogibno je, da se bo »narava maščevala« za tak nesmiseln poseg v črevesje in sicer, pride do stranskih učinkov čiščenja črevesja kot so zaprtja, uniči se lastna mikroflora, nastanejo driske, prične se negativni vpliv na sosednje organe (bolečine, vetrovi itd.). Osnovni zakon medicine – ne škoduj ! Colonhydro terapija je predvsem terapevtska metoda s precej ozkimi indikacijami kot so težave s kožo, določene alergije (samo določene), določene vrste zaprtosti (obstaja veliko vrst zaprtosti) in to je skoraj vse.

Sedaj pa razlaga, da bi bilo še bolj razumljivo, kaj se zastruplja v organizmu.

V prvi vrsti prevzame strupe na sebe hormonski sistem in sicer hipotalumus, ščitnica in trebušna slinavka, ščitnica je celo prva. Beseda ščitnica izhaja iz besede ščit, ki zaščiti organizem. Radiacije, vse posledice infekcij, strupi iz zraka gredo v ščitnico. Kot dokaz bom navedel Černobil in sicer imajo prebivalci Černobila in njegove okolice največ obolenj na ščitnici.
Nemški zdravniki so na raziskavah z metodo po R. Vollu ugotovili skoraj pri vseh pacientih masovno zastrupljanje hipotalamusa s pesticidi in herbicidi.
Obstaja celo točka za merjenje ostankov infekcij v organizmu, to je točka trebušne slinavke, kar pomeni, da najprej poteka zastrupljanje v hormonskem sistemu.

Drugi udar strupov prevzamejo pljuča. Vsak dan vdihavamo tobačni dim, CO2, kemikalije (n.pr. Cinkarna Celje) itd. Pri pregledu z Elektroakupunkturo po dr. Vollu skoraj pri vseh pacientih najdem zastrupljena jetra zaradi dioksina, umetnih emulgatorjev, barvil, konzervansov, itd., torej vse kar vsebuje sodobna hrana.
Ledvica so eden izmed najpogostejših organov, pri katerem se vidi na šarenici, da so poškodovana in da je delovanje zmanjšano. Vse prebolene angine v otroštvu, viroze, težki metali in barvila zastrupljajo ledvica.

To je kratek opis kateri organi in s čim se lahko zastrupijo. Debelo črevo je tudi zastrupljeno, vendar pa nikoli ni v prvi vrsti, kar se tiče zdravja človeka. Predvsem je potrebno razstrupljanje hormonskega sistema, pljuč, ledvic in jeter.

Colonhydro terapija je samo razstrupljanje črevesja, nikakor pa ne celotnega organizma.

Mag.sc. Sergej Kajumov, dr.med., D.O.