Pred kratkim sem prejel sledeče pismo:

»Na vas se obračam zaradi vašega pisanja o tako imenovani “računalniški oz. bioresonančni diagnostiki” (http://www.racunalniskadiagnostika.com/), kjer prijazno navajate, da se lahko obrnemo na vas za dodatne informacije okrog te oblike diagnosticiranja.

Informacije sem namreč pričel iskati na podlagi pregleda, ki sem se ga po nasvetu tašče udeležil v centru alternativnih oblik zdravljenja “Glorija”: http://www.nove-tehnologije.si/index.html. Po tako imenovani “nelinearni računalniški diagnostiki – na glavi sem imel samo slušalke” me je dr. L. nagovoril, da že jutri pričnem s terapijami zdravljenja z neko napravo “Scenar” (http://www.nove-tehnologije.si/html/nevroadaptivna_scenar_-_terapi.html). Navajam: “SCENAR aparat je registriran v Registeru medicinske tehnike pri Ministrstvu za zdravje Rusije in je odobren za uporabo v medicinskih praksah. SCENAR že uporabljajo v Kanade, ZDA, Avstraliji in v mnogih evropskih državah.

Seveda se mi sedaj pojavljajo dvomi tako okrog same “nelinearne računalniške diagnostike” kot same terapije z napravo “Scenar”. Mogoče, da je sama terapija dobrodošla, vendar verjetno ne za vse negativne “ugotovitve”, pridobljene z rač. diagnostiko…?«

Mag.sc. Sergej Kajumov, dr.med., D.O.